Laagvlieger Buinerveen verrast bij middenmoter GKC

VOETBAL - Buinerveen zorgde in de 5e klasse F voor een verrassing door het inhaalduel in Gasselte met 1-0 te winnen van GKC. Het beslissende doelpunt viel tien minuten voor tijd en werd gescoord door Branco Boer.
Beide ploegen begonnen moeizaam aan het duel en kregen nauwelijks kansen. Alleen van afstand waren Mario Georgescu (Buinerveen) en Danny Kolp (GKC) dicht bij een treffer.

In de tweede helft viel er voor het publiek meer te genieten, ook al was het spel niet al te best. GKC had meer balbezit en kreeg prima kansen. Jarno Oosting en Peter Kroezenga verzuimden in te koppen na voorzetten van Danny Kolp. Bovendien had de thuisclub pech bij een inzet van Richard Wieringh. Zijn schot ketste af op de paal.

Buinerveen was dicht bij een treffer uit een vrije trap van Bé Schipper. Zijn voorzet werd vlak voor het doel van richting veranderd door Branco Boer. Keeper Jeroen Keizer (GKC) stond echter op de goede plaats.

In de slotfase kreeg het duel toch nog een winnaar. In de counter omzeilde Mark Middeljans de buitenspelval en zijn voorzet werd van dichtbij binnen geschoten door Branco Boer.

Het was de derde overwinning van het seizen voor Buinerveen. Met 9 punten uit 13 duels staat de ploeg op de voorlaatste plaats. GKC staat met 17 punten uit 13 duels op de 10de plaats.