'Noordshow gaat gewoon door'

Een haan op de Noordshow
Een haan op de Noordshow
ASSEN - De Noordshow ondervindt geen hinder van de vogelgriep. De grootste kleindierenexpositie van Nederland gaat gewoon door in januari.

Dat meldt secretaris van de Noordshow Jaap Solle.

Aantal inschrijvingen

Eerder bleek dat het aantal inschrijvingen tegenviel. De organisatie verlengde de inschrijftermijn daarom met twee weken. Maar volgens Jaap Solle van de Noordshow ligt het aantal inschrijvingen uiteindelijk rond de negenduizend: "dat komt overeen met de voorgaande edities."

Kans

Solle zegt dan ook dat er geen onrust heerst onder de diereneigenaren. "Ik denk dat veel dierenliefhebbers juist deze kans aangrijpen om hun dieren te showen. De laatste tijd gingen veel shows niet door vanwege de vogelgriep. Als er geen gevallen van vogelgriep in Nederland worden aangetroffen, gaat de Noordshow gewoon door." Aldus Solle.

TT-hal

De 36e editie van het evenement is in de TT-hal in Assen van 7 tot en met 10 januari. Het is de eerste keer dat de Noordshow in deze hal wordt gehouden. Daarvoor was dat de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren. Maar deze locatie verdween uit beeld, omdat het is gestopt met het organiseren van beurzen, markten en losse evenementen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl