Gall: Ze maken een foute keuze bij FC Emmen

VOETBAL - Joop Gall begrijpt niets van de keuze van de clubleiding van FC Emmen om na dit seizoen op zoek te gaan naar een andere trainer. "Ik vind dat ze een foute keuze maken. Maar goed, dat vinden zij natuurlijk niet. Dat is de voetballerij. Maar ik had niet het idee dat ik hier klaar was. We zitten midden in een proces en bovendien doen we het hartstikke goed."
Opmerkelijk
Gall is bezig aan zijn derde seizoen en volgens de verklaring van de nummer 5 in de Jupiler League wil de club volgend seizoen een nieuw gezicht voor de ploeg. "Dat vind ik opmerkelijk. Helemaal omdat er maar drie spelers zijn met een doorlopend contract en ik de afgelopen seizoenen steeds met een vrijwel compleet nieuw team begin, maar bovenal heb ik niet het idee dat er geen rek meer zit in de samenwerking."
Boos
Volgens Gall wilde de clubleiding pas na de kerstdagen naar buiten komen met het nieuws, maar daar wilde de oefenmeester uit Groningen niet aan meewerken. "Nee, ik vond dat het nieuws vandaag direct naar buiten moest, tenminste nadat ik mijn collega's en ook de spelers had ingelicht. Hoe de reacties waren van hen? Ze zijn hier niet blij mee. De reacties varieerden van boos tot heel boos. Maar dat is ook logisch. Als je wint is er saamhorigheid in de groep. Ook van buiten de club heb ik veel opbeurende reacties gehad overigens. Dat doet me goed."
"Ik proefde al iets"
"Ik werd gisteravond door Herman Harms gebeld om vanmiddag op het stadion te komen. Ik was in de veronderstelling dat we zouden evalueren over de eerste helft van de competitie en vooruit zouden kijken naar de tweede seizoenshelft, maar dat bleek niet het geval. Er was geen evaluatiemoment. Ik kreeg gelijk te horen dat ze niet met verder willen en dat ze voor het seizoen 2015/2016 een nieuw gezicht en nieuw elan willen. Dat verraste mij. Nee, ik was niet ontgoocheld. Ik proefde de laatste weken al dat er iets gaande was. Dat is ook al eens besproken in de technische staf, waar de reacties vanuit de leiding werden ervaren als krampachtig. Wat dat betreft was het onderbuikgevoel dus juist."
"Mijn manier was voor sommige mensen lastig, maar het moest"
Ondanks de teleurstelling wil Gall het seizoen bij FC Emmen afmaken met een prijs. "Ik vind het jammer, maar ik ga er keihard tegenaan om zo hoog mogelijk te eindigen. FC Emmen is een mooie club die op een behoorlijke achterstand stond. Ik wilde er dolgraag aan meewerken om die achterstand goed te maken. Dat deed ik op mijn manier, die door sommigen als best lastig werd ervaren. Maar dat was absoluut niet het geval. Ik deed het omdat het moest. We zaten beneden nul. De huidige selectie komt uit mijn koker. Misschien vinden ze wel dat ik teveel op de stoel van de technisch manager zit. Maar in dat geval zou ik het contract zeker verlengen, want de kennis heb je dan al in huis."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl