Overvallers slaan minder vaak toe in het Noorden

Archieffoto
Archieffoto
ASSEN - Het aantal overvallen dit jaar in Drenthe, Groningen en Friesland is bijna gehalveerd ten opzichte van 2013. Dat blijkt uit onderzoek van Dagblad van het Noorden.

In Drenthe werden dit jaar 11 overvallen gepleegd, in de provincie Groningen waren dat er 29 en in Friesland 16. Dat maakt een totaal van 56 overvallen in 2014, het jaar ervoor waren dat er 98.

Geen verklaring

De politie heeft geen verklaring voor de grote afname van het aantal overvallen. Wel stijgt volgens de politie het aantal overvallen op woningen. Meestal zijn de daders op zoek naar een wietkwekerij of de opbrengsten daarvan. 50 tot 60 procent van de overvallen lost de politie op.

Verloop

Na 2002 daalde het aantal overvallen in Noord-Nederland, maar in 2007 ging dat weer omhoog. In 2010 bereikte het aantal overvallen een hoogtepunt. Daarna zette weer een daling in.

Overval Coevorden

Afgelopen vrijdag was in Drenthe nog een overval. Juwelier Wolters in Coevorden werd door drie Amsterdammers overvallen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl