Noblesse in Wijster ontkent intimideren van omwonenden

WIJSTER - Slachtafvalverwerker Noblesse in Wijster zegt omwonenden niet te intimideren.

Buurtbewoner Roelie Baron beschuldigde op een bijeenkomst gisteravond de slachtafvalverwerker van intimidatiepraktijken.

Volgens Baron zouden meldingen van stankoverlast beantwoord worden met een bezoek van Noblesse dat intimiderend overkomt.

Geen huisbezoeken

Directeur Jan Witsenboer van Noblesse zegt dat het bedrijf de laatste tijd nauwelijks meer telefoontjes over stankoverlast krijgt: "één per maand is al veel".
Bovendien bezoekt Noblesse de klagers niet, maar kijkt het bedrijf direct wat de stank veroorzaakt. In het verleden zijn er wel bezoeken geweest.

Nieuwe burgemeester

Waarnemend burgemeester Ton Baas van Midden-Drenthe zei op de bijeenkomst dat hij zich hard zou gaan maken voor de omwonenden: "desnoods ga ik met een spandoek lopen".
Eerst wil Baas met alle betrokkenen om tafel. Noblesse juicht het initiatief van harte toe. De slachtafvalverwerker zegt geprobeerd te hebben de bewoners van Wijster en Drijber in het bedrijf uit te nodigen, maar die hebben daar tot nog toe niet op gereageerd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl