Scheepjeswol krijgt tweede leven in Tynaarlo

TYNAARLO - Jarenlang was het merk Scheepjeswol uit Veenendaal een begrip in Nederland. Heel breiend Nederland gebruikte de garen.
Maar de fabriek had het lastig en Scheepjeswol dreigde te verdwijnen. Het bedrijf De Bondt Fournituren in Tynaarlo heeft sinds vijf jaar het merk overgenomen en verkoopt het nu in de Benelux.

Een hal vol artikelen voor zelfmaakmode staat er op het industrieterrein in Tynaarlo. Zo'n 173.000 artikelen in lange rijen op stellingen. De Bondt verkoopt zijn artikelen vooral via internet.

Uitbreiding naar Duitsland
Het bedrijf heeft volgens Job de Bondt weinig last van de crisis. Het maken van kleding, haken en breien is in. Per jaar verkoopt hij een streng wol waarmee je 22 keer de wereld rond kan. Maar de markt in België, Nederland en Luxemburg is te klein. Daarom wordt naar Duitsland en andere Europese landen gekeken voor uitbreiding.

Extra personeel
De gestage groei zorgt ervoor dat er jaarlijks nieuwe personeelsleden bij komen. Bovendien is de ruimte in Tynaarlo bijna te klein. Uitbreiding zit er volgens Job de Bondt nog steeds is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl