Lekker uitslapen zorgt voor betere cijfers op school

COEVORDEN - Het toverwoord voor het halen van betere cijfers op de middelbare school is uitslapen. Dat blijkt uit onderzoek van Anne Siersema uit Schoonebeek en Amy Pieper uit Dalen.
De meiden onderzochten lang slapen voor een eindexamenproject op De Nieuwe Veste in Coevorden. Onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) hebben de gegevens van de twee scholieren geanalyseerd en verwerkt tot een wetenschappelijk artikel.

De meiden hebben 750 enquêtes uitgedeeld onder leerlingen van het HAVO en VWO. De ondervraagde leerlingen gaan soms te laat naar bed, maar het heeft ook met de biologische klok te maken. "In de middag halen ochtendmensen en avondmensen ongeveer dezelfde cijfers. Dus dat is het beste moment om een proefwerk te maken."

De locatie van De Nieuwe Veste in Hardenberg gaat in het voorjaar een proef beginnen met latere toetstijden. Als dit succesvol is, zal ook de locatie in Coevorden starten met uitslaaptijden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl