Romeinse soldaten, herders en wijzen op het Balloërveld

BALLOO - Het is geen witte Kerst, maar dat maakt voor de deelnemers aan de herderstocht in Balloërveld niet uit. De veertiende tocht op Kerstavond is gestart.
De Herderstocht is een wandelroute van ongeveer 2,5 kilometer over het Balloërveld. De route is verlicht door olielampjes. Het kerstverhaal is op de route te zien en horen. Romeinse soldaten, herders, wijzen, een herbergier en de evangelist Lucas, ze zijn er allemaal. Ook Jozef, Maria en hun pasgeboren baby zijn te zien.

De route start bij de schaapskooi van Balloo. Tot acht uur kan er gelopen worden. De opbrengsten van de tocht gaan dit jaar naar de Stichting Actie Calcutta (SAC). In Rajgram, bij Calcutta, worden 120 kasteloze kinderen opgevangen in een soort stal tussen de varkens en de ratten. SAC zet zich in voor de bouw van een jongens- en een meisjeshostel.

Parkeren in #Balloo is vanavond niet toegestaan. Er zijn weilanden beschikbaar om te parkeren. # EM
— Politie AAenHunze (@PolitieAAenHnze)
Vanavond naar #Herderstocht #Balloo? Kom, als het kan, op de fiets. Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op. #EM
— Politie AAenHunze (@PolitieAAenHnze)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl