Zijspanbakkenist Koerts: We missen de mooiste wedstrijd van het jaar

MOTORSPORT - Bakkenist Geert Koerts uit Erm die samen met Bennie Streuer uit Grolloo uitkomt in het WK zijspannen is teleurgesteld dat ze niet meer tijdens de TT mogen rijden. 'Het was voor ons de mooiste wedstrijd van het jaar'.
Begrip voor de beslissing van Dorna heeft Koerts niet echt. Het bedrijf dat de rechten heeft van de Moto GP-klasses besloot om de zijspannen niet meer tot de Grand Prix toe te laten. 'Bij de MotoGP gebeuren ook dodelijke ongevallen, daar hoor je bijna niemand over. En bij ons gebeurt het en de klasse wordt meteen van het Grand Prix-programma geschrapt', aldus Koerts.


Strijd
Er is een lange strijd geleverd om de zijspannen weer terug te krijgen op de TT. Oud-coureurs Egbert Streuer en Jaap Geerts zetten zich daarvoor in. In 2013 was het zover. Al reden de zijspannen wel in het bijprogramma op de vrijdag voor de TT.

Sponsoring
Of het nog invloed heeft op de sponsoring van het Drentse duo kan Koerts niet inschatten. 'Gelukkig hebben we nog de Gamma Racing Day in het eerste weekend van augustus, sponsors hoeven dus niet ver te rijden om ons in actie te zien. Als die wedstrijd ooit van het programma verdwijnt wordt het een heel ander verhaal'.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl