SP in Hoogeveen blijft strijd tegen Achmea voeren

Bianca Behr van de SP in Hoogeveen
Bianca Behr van de SP in Hoogeveen
HOOGEVEEN - De Socialistische Partij (SP) in Hoogeveen blijft actievoeren tegen zorgverzekeraar Achmea.
Bianca Behr van de partij roept opnieuw mensen op om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Actievoerder Frits Kappers van het Comité Actie voor Bethesda riep eerder al op tot een boycot van Achmea. Inmiddels heeft Achmea een zorgcontract afgesloten met ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen.

Volgens de SP heeft Achmea "miljoenen minder" over voor Bethesda, waardoor er honderden ontslagen vallen. De partij roept daarom opnieuw iedereen op om over te stappen. "Het is een ondoorzichtig gebeuren in die verzekeringswereld", zegt Behr.

Voor personeel en minima in de gemeente Hoogeveen is er een collectie zorgverzekering bij Achmea. Behr hoopt dat daar nu verandering in komt. "Dat is wel een stuk ingewikkelder en een langduriger proces dan bij particulieren. Mensen die zaken via internet kunnen regelen zijn in vijf minuten klaar als ze overstappen. De gemeente is met zo'n proces maanden bezig en dat zal dit jaar niet meer lukken. Maar Achmea móet voelen dat we als consumenten niet over ons heen laten lopen!"

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl