Mogelijk lege geldautomaten in Drenthe door staking geldtransporteur

De man pinde bijna 6.000 euro met de pinpas van zijn schoonmoeder
De man pinde bijna 6.000 euro met de pinpas van zijn schoonmoeder
ASSEN - De kans dat u zaterdag in de loop van de dag geen geld uit een geldautomaat krijgt is groot. Er wordt namelijk actie gevoerd bij geldtransporteur Brink's, het bedrijf dat onder andere geldautomaten bijvult.
Bij Brink's worden zo'n zeshonderd medewerkers ontslagen. Voor hen is nog geen sociaal plan gemaakt en daarom zijn de werknemers boos. Om hun boosheid kracht bij te zetten hebben de medewerkers besloten zaterdag actie te voeren.

Lege automaten?

De vakbonden hebben met de werknemers van Brink's afgesproken dat in eerste instantie de automaten van de Rabobank niet worden bijgevuld. De actie gaat om 06.00 uur in. Daarnaast zullen ook de automaten van ABN/AMRO geen nieuwe biljetten krijgen. Hoe lang de actie gaat duren hangt volgens de vakbonden af van de directie van Brink's.

Kort geding

Brink's Nederland gaat de rechter vragen verdere vakbondsacties te verbieden. De geldtransporteur heeft een kort geding aangespannen tegen de vakbonden FNV en CNV. De zaak dient maandag bij de rechtbank in Utrecht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl