Gewonde en blikschade bij ongeval door gladheid

HOOGEVEEN - Bij een ongeval op de A28 is Tweede Kerstdag een vrouw gewond geraakt. Tussen de afslag Zuidwolde en knooppunt Hoogeveen vonden meerdere aanrijdingen plaats.
De oorzaak is een combinatie van gladheid met een te hoge snelheid. Daardoor ontstonden verschillende kop-staartbotsingen en er vormde zich een file. Achteropkomende bestuurders reden weer tegen de stilstaande auto's aan. Een 47-jarige vrouw uit Ede is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Voor de rest was er alleen sprake van blikschade.

1/3 aanrijding meerdere auto’s op A28 tussen Meppel en Hoogeveen. Veel blikschade. Enkele gewonden. Combi van gladheid en snelheid.

— Politie Drenthe (@poldrenthe)
#A28 Zwolle>Hoogeveen afgesloten tussen Zuidwolde en Knp Hoogeveen ivm ongeval. Verkeer richting groningen volg Leeuwarden (A32/A7)
— Rijkswaterstaat (@Rijkswaterstaat)
p 1 vko auto-auto a28 r 129,5 zuidwolde dr 039031: Verkeersongeval (auto-auto) op A28 129.5, ambulance met spoed voor rijksweg a28 re...
— 112 drenthe (@112drenthe)
@AlbertaBoerma Is dat al weer 10 jaar geleden? Ook mijn eerste echte inzet. Veel geleerd toen...
— Eduard Annen (@EduardAnnen)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl