Molukse bewoner gevonden voor wijk Hoogeveen

Huis aan de Ebbingestraat eerder beklad
Huis aan de Ebbingestraat eerder beklad
HOOGEVEEN - Woningstichting Domesta heeft een huurwoning in de Molukse wijk in Hoogeveen alsnog toegewezen aan een man van Molukse afkomst. Dat meldt de bewonerscommissie aan Dagblad van het Noorden.
Huis beklad
Er ontstond onrust in de Molukse Wijk toen een maand geleden de woningstichting besloot een gezin van niet Molukse afkomst te plaatsen in de huurwoning. Het huis aan de Ebbingestraat werd beklad met teksten als 'Molukse wijk alleen Molukkers'. Volgens Domesta was er geen belangstelling vanuit de Molukse gemeenschap, terwijl Molukkers in de wijk voorrang krijgen. De bewonerscommissie Maluku Maju bestreed dat en gaf aan dat er wel degelijk gegadigden zouden zijn voor de huurwoning.

Molukse wijk blijft Moluks
Gesprekken tussen de gemeente Hoogeveen, woningstichting Domesta en de bewonerscommissie van de Molukse wijk volgden. De uitkomst van verschillende gesprekken was dat de Molukse wijk in Hoogeveen speciaal zou blijven voor mensen uit de Molukse gemeenschap. Domesta heeft de woning nu toegewezen aan de broer van de vorige bewoonster.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl