Knallende strijd om NK Carbid Darten

TIENDEVEEN - Zestien teams streden zaterdag om de titel Nederlands Kampioen Carbid Darten. Na twee rondes van tien schoten en een finaleronde ging de titel naar team De Daltons.
Doel is om vanaf de cornervlag van het hoofdveld van voetbalvereniging Tiendeveen in de middencirkel te schieten. Hoe dichter bij de middenstip - de bull - hoe hoger het aantal punten.

Bonus

In de bull staat ook nog een korfbalkorf. De gelukkige die de bal daar in weet te schieten, verdient een bonus van 25 euro. De hoofdprijs voor de Nederlands Kampioen is een geldbedrag van 100 euro.
De tweede plaats was vandaag voor De Bloesbrothers en derde werden De Lepelubildarters. In totaal werd drie keer de bull geraakt, en één keer bijna de bonuskorf. 'Maar bijna telt niet, dus die bonus is er niet uitgegaan', vertelt organisator Reinder IJmker.

Groei

Het NK groeit behoorlijk. Vorig jaar deden negen teams een gooi naar de titel en dit jaar dus zestien. IJmker hoopt op een verdere groei. 'Misschien naar 25 teams. Maar dat is wel het maximum.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl