Favorieten moeiteloos verder in PWZ

VOETBAL - De zes finalisten van vorig jaar gingen vanavond probleemloos een ronde verder in het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi.
HHC Hardenberg, Dalen, SC Erica, HODO, HZVV en titelverdediger WVV uit Winschoten eindigden allemaal als winnaar van hun poule. Behalve de laatste twee deden ze dat zonder puntverlies. Ook MSC, Germanicus, TEVV, Nieuw Buinen, Achilles 1894, Gramsbergen, DZOH, Emmen en Hoogeveen (zon) wonnen al hun wedstrijden.

Grootste uitslag
De ploeg die het vaakst scoorde vanavond was SC Erica. De zondageersteklasser trof 34 keer doel. De helft van dat aantal goals viel in de derby tegen Erica'86: 17-1 werd het. Dat was ook meteen de hoogste uitslag van de avond. Ook Germanicus was op dreef, de koploper in de tweede klasse L schoot er 32 in.

De ploeg die er de meeste om de oren kreeg was Daarlerveen. De doelman van die ploeg moest in vier wedstrijden 27 keer vissen.

Minder goals
Er werden in totaal minder goals gescoord dan tijdens de eerste ronde vorig jaar. Toen ging de bal er 1001 keer in, vanavond 989 keer.

Vijfdeklassers
EHS'85 en VV Sweel (zat) zijn als enige vijfdeklassers door naar de kwartfinales. Beide ploegen behoorden tot de beste nummers drie. Alle overige vijfdeklassers werden uitgeschakeld.

De kwartfinales van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi zijn op 30 december.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl