Uitschakeling Hoogeveen (zat) ondanks opmerkelijke rentree Guido ten Cate

VOETBAL - Het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi moest na de eerste ronde van de 38e editie alweer afscheid nemen van één van de beste spelers van het toernooi, namelijk Guido ten Cate. De linksbenige aanvaller werd met zijn club Hoogeveen-zaterdag vierde in poule J. Rolder Boys en VKW plaatsten zich voor de kwartfinale. Een opmerkelijke rentree van Ten Cate in de laatste wedstrijd van de avond kon eliminatie voor Hoogeveen niet voorkomen.
Ten Cate startte het toernooi sterk. Met twee treffers tegen Vitesse'63 uit Koekange bracht hij Hoogeveen-zaterdag op een 2-0 voorsprong, maar kort na zijn tweede treffer moest de aanvaller geblesseerd naar de kant. "Het is afgelopen", gebaarde Ten Cate. "Tijdens een oefenwedstrijd voor het Protos Weering toernooi schoot het in mijn kuit. Om toch te kunnen spelen ben ik naar Almelo gegaan, waar ik ben behandeld door een specialist. Hij verzekerde me dat ik weer kon spelen. Het leek ook allemaal goed, totdat het er weer in schoot."

Hoogeveen-zaterdag won de wedstrijd tegen Vitessse '63 met 3-2 en in de tweede wedstrijd, zonder Guido ten Cate, werd met 4-4 gelijkgespeeld tegen Witteveense Boys. Rolder Boys bleek met 4-0 te sterk en het toernooi leek voorbij voor de zaterdagvierdeklasser. Zeker zonder Ten Cate, die in de kantine genoot van zijn eerste biertjes.

Een blik op de uitslagen in de andere zalen zorgde voor nieuwe hoop bij Hoogeveen en ook bij Guido ten Cate. De voetbalkleren kwamen weer uit de tas, een stuk tape werd om de kuit gebonden en de man met het verwoestende linkerbeen maakte zijn opwachting in de laatste wedstrijd van de avond tegen VKW.

Een overwinning zou voldoende zijn voor Hoogeveen. VKW kwam op voorpsrong, maar Ten Cate schoot Hoogeveen op 1-1. Er kwamen kansen op meer, maar VKW-doelman Bjorn Blauw bleek niet meer te passeren. In de counter bleken de Börkers in de laatste tien minuten zeer effectief en met een 4-1 nederlaag bracht de opmerkelijke rentree van Ten Cate dus niet het gewenste resultaat voor Hoogeveen. "Het was te proberen en het zat er ook echt in. We kregen kansen genoeg, maar VKW heeft een geweldige keeper. Volgend jaar weer? Zeker... en dan ben ik topfit", aldus Ten Cate.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl