Drukte tijdens Landlopersdag in Gevangenismuseum Veenhuizen

VEENHUIZEN - Bedelaars, dronkelappen, straatmuzikanten en bezoekers. Heel veel bezoekers. De negende Landlopersdag in het Gevangenismuseum in Veenhuizen was weer een succes.
Tijdens de Landlopersdag kunnen bezoekers zien hoe het er in de gevangenis aan toe ging. Activiteiten voor kinderen, rondwandelingen en de exposities geven een beeld van het gevangenisleven door de jaren heen.

Tevreden

Museumdirecteur Peter Sluiter blies mee in het Landlopersorkest, maar keek ook vooral heel tevreden rond. "Het gaat goed met het museum. Dit jaar hebben we ruim ons doel van 100.000 bezoekers gehaald en ook deze dag trekt weer enorm veel bezoekers."

Anders presenteren

Het afgelopen jaar is het museum bezig geweest de eigen tentoonstelling aan te passen. "Het verhaal dat we vertellen blijft hetzelfde, maar de manier van presenteren moet anders. Mensen lopen niet meer met de handen op de rug langs vitrines, maar willen actiever bij een tentoonstelling betrokken worden", vertelt Sluiter.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl