Schaatsers uiten kritiek op trainer Jan van Veen

Jan van Veen
Jan van Veen
SCHAATSEN - Het Nederlands Kampioenschap allround in Heerenveen was een uiterst mager weekend voor de Corendon-ploeg van trainer Jan van Veen uit Dwingeloo. Alleen Koen Verweij eindigde op het podium. Hij pakte brons.
Op de 500 meter begon het met de diskwalificatie van Marrit Leenstra na de tweede valse start. Marije Joling werd op de drie kilometer gediskwalificeerd omdat ze een blokje had weggetrapt. Verder was kopman Jan Blokhuijsen, net als bij de NK afstanden, niet in vorm.

Discussie

Bij de NOS was te zien dat er een fikse discussie ontstond tussen Blokhuijsen en Van Veen in de inwerkruimte. Blokhuijsen reed uiteindelijk geen 10 kilometer. Van Veen zei hierover: "Blokhuijsen rijdt geforceerd, het is allemaal te bedacht er is geen souplesse. Conditioneel is hij goed, maar ik weet nog niet hoe we dit kunnen veranderen." Morgen praat het duo over de ontstane situatie.
In de persconferentie na afloop liet Koen Verweij weten dat de ploeg 'meer omvang moet trainen en ook slimmer moet trainen'. Ook vindt Verweij dat de teamarts en trainer Peter Kolder meer bij het proces betrokken moeten zijn. "We moeten alle wetenschap die er in de ploeg is gebruiken, ook moet het allemaal strakker georganiseerd worden."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl