Drenten halen massaal vuurwerk in Duitsland

MEPPEN - Vuurwerk gaat vanaf vandaag weer over de toonbank. Maar vooral in de grensstreek maken veel Drenten de keuze om hun knallers niet in Nederland te kopen: zij kiezen ervoor om bij de buren te gaan shoppen.
Volle parkeerplaats
Dat doen ze bijvoorbeeld in het Duitse Meppen bij Marktkauf. De helft van de auto's op de enorme parkeerplaats daar heeft een gele kentekenplaat. Winkelkarren vol met vuurwerk komen uit de winkel. Bedrijfsleider Fabian Bayer ziet dat steeds meer Nederlands naar zijn winkel komen. Bijna zestig procent van de klanten komt vandaag uit Nederland. Op verzoek van de Nederlandse klant is er in Duitsland dit jaar meer knalvuurwerk te koop. De afgelopen jaren lag de nadruk vooral op siervuurwerk.

Goedkoop

Voornaamste reden om vuurwerk uit Duitsland te halen is de prijs. Volgens de kopers ligt die veel lager dan in Nederland. Verder vinden de shoppers dat het vuurwerk bij de oosterburen 'mooier' en 'veiliger' is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl