Jaaroverzicht 2014: dit waren de populairste online berichten van Drenthe

Archief: het dodelijk ongeluk op N381
Archief: het dodelijk ongeluk op N381
ASSEN - De dood van vier vrouwen op de N381 en het overlijden van handballer Danny Falke trokken online de meeste aandacht in 2014. Dat blijkt uit de statistieken van de apps en site van RTV Drenthe.
De top 10 van meest gelezen berichten in 2014 wordt gedomineerd door berichten over Drenten die onder dramatische omstandigheden zijn overleden. Daarnaast trokken Haagse regeldrift, een supersnel doelpunt en een kus van Ellen ten Damme veel aandacht.

1. Vier doden bij aanrijding op N381
Op 26 november komen bij een ongeluk op de N381 vier vrouwen om het leven. De auto waarin de slachtoffers zitten, wordt tijdens het keren aangereden door een vrachtwagen. De omgekomen vrouwen komen uit Borger en Buinen.

2. Indrukwekkend eerbetoon E&O aan Danny Falke
Op 2 oktober wordt in sporthal Angelslo in Emmen Danny Falke herdacht. De handballer van het eerste van E&O is omgekomen bij een ongeluk. De sporthal is bomvol. Falke wordt door zijn teamgenoten binnengedragen. Daarna volgt een indrukwekkende bijeenkomst.

3. E&O-speler Danny Falke komt om het leven
In de nacht van 27 op 28 september komt de 19-jarige Danny Falke om het leven. Hij was een talentvolle speler van E&O uit Emmen. Falke komt op de fiets in botsing met een taxibusje. Na zijn dood zijn spelers, familie en fans zwaar aangeslagen.

4. 'Haagse regeldrift wordt Sprookjeshof fataal'
In augustus trekt eigenaar Albert Tolner van de Sprookjeshof in Zuidlaren aan de bel. Hij is de regelzucht van de overheid meer dan zat. Tolner waarschuwt: als er niets gebeurt, gaat de Sprookjeshof voor het eind van het jaar dicht. Eind december wordt bekend dat de kans op een overname groot is en het bedrijf in 2015 een nieuwe eigenaar krijgt.
5. Lichaam gevonden in woning motorclubleider Henk Kuipers
In april wordt in het huis van Henk Kuipers van motorclub No Surrender in Klazienaveen een lichaam gevonden. Volgens de politie gaat het om zelfmoord.

6. Gezin uit Roden omgekomen bij vliegtuigcrash
Bij de ramp met vlucht MH17 komt op 17 juli het gezin Van der Linde uit Roden om het leven. Ze zijn de enige Drentse slachtoffers van de catastrofe boven de Oekraïne. De familie ging op vakantie naar Maleisië. Bij de ramp met MH17 komen alle 298 inzittenden van de Boeing om het leven. Ruim een maand na de crash is het gezin Van der Linde officieel geïdentificeerd. Op 23 juli is er een Dag van Nationale Rouw.

7. Ellen ten Damme kust premier Rutte
Tijdens het programma rond de 5 mei-viering in de Nieuwe kolk in Assen wordt premier Mark Rutte verrast door Ellen ten Damme. De zangeres uit Roden kust hem op de mond.

8. Foto's van ontvoerders Meppel vrijgegeven
Op 10 februari wordt een vrouw uit Meppel ontvoerd. Ruim een week later geeft de politie de foto's vrij van de verdachten. Het blijkt te gaan om het duo Antonio van der P. en Enise Merve B. De twee trekken een spoor van geweld door Nederland. Eind februari zijn ze opgepakt in Duitsland. Na uitlevering aan Nederland staat het duo in Assen terecht. In maart 2015 is de rechtszaak.

9. Snelste goal ooit? Oeverzwaluwen scoren vanaf de aftrap
Niet meer dan 3,6 seconden hebben de Oeverzwaluwen op 11 mei nodig om te scoren. Direct vanaf de aftrap waagt Bart van der Veer een schot. Raak! LTC uit Assen staat direct met 1-0 achter.
10. Vrachtwagen verliest wiel op A28; automobilist omgekomen
Op 11 november verliest een vrachtwagen op de A28 een wiel. Een 48-jarige man uit de gemeente Tynaarlo komt om het leven als het wiel op zijn auto terechtkomt.
Automobilist op #A28 bij #Assen overleden nadat vrachtwagen wiel heeft verloren. Politie doet onderzoek naar toedracht.
— Politie Drenthe (@poldrenthe)

Sterke stijging aantal bezochte pagina's
Voor dit jaaroverzicht zijn alle statistieken van de online-platforms van RTV Drenthe bekeken. Het totale bereik is sterk gegroeid. Zo is het aantal opgevraagde pagina's van onze site in 2014 gestegen tot ver boven de 8,4 miljoen. Dat is een stijging van ruim 57% ten opzichte van 2013. Ook het aantal gelezen berichten via smartphones en tablets steeg sterk.

Facebook
De statistieken van Facebook lopen niet meer dan 180 dagen terug. In de afgelopen maanden was het bericht over het eerbetoon aan Danny Falke het bericht met het grootste bereik. Meer dan 100.000 mensen lazen het via Facebook en keken naar de lange samenvatting van de herdenking.

Youtube

Dagelijks zet RTV Drenthe verschillende video's op YouTube. Een overzicht van de top 10 van de meest bekeken video's vindt u op een aparte pagina.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl