André Mulder verlaat ook FC Emmen na dit seizoen

EMMEN - De assistent-trainer van FC Emmen André Mulder stapt aan het einde van het seizoen op.
Dat heeft hij vandaag bekend gemaakt. Gisteren maakte Mulder zijn beslissing bekend bij de directie van FC Emmen. Vandaag werd in een gesprek van anderhalf uur, met onder andere directeur Wim Beekman en stichtingsvoorzitter Ronald Lubbers, geprobeerd Mulder te behouden voor de club.

Amateurvoetbal

Mulder was tot vorig jaar trainer in het amateurvoetbal. Dit is zijn eerste seizoen in het betaalde voetbal. FC Emmen wilde dolgraag met hem verder. Trainer Joop Gall werd vlak voor de kerst bedankt voor zijn inspanningen bij FC Emmen.

Te druk

Volgens een persbericht van de club stapt Mulder op omdat hij zijn werk als assistent-trainer niet kan combineren met zijn drukke winkel in sportartikelen. "Hij heeft daarom aangegeven na dit seizoen te willen stoppen en weer als trainer in het amateurvoetbal aan de slag te gaan", aldus de club.

Tegengevallen

"Ik heb me misschien verkeken er op. Het is een zware combinatie. En dat is een jaar vol te houden, maar niet langer", vertelt Mulder aan RTV Drenthe. "Je moet vrij snel beslissen wat je wilt, en dan kies ik toch voor de winkel", aldus Mulder. Volgens de assistent-trainer heeft zijn vertrek niets te maken met het vertrek van Gall bij de club. "Ik vind het raar dat Joop weg moet", vertelt Mulder. "Als Joop gebleven was, had hij mij misschien geprobeerd te houden."

André Mulder, assistent-trainer van Joop Gall, stopt na dit seizoen bij FC Emmen. Straks meer op http://t.co/GOmIPZYzs7 #fcemmen
— RTV Drenthe Sport (@DrentheSport)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl