Jaaroverzicht 2014: populairste video's op YouTube

Bruin Bergmeester met zijn loopfiets
Bruin Bergmeester met zijn loopfiets
ASSEN - Een reportage over de loopfiets, een uitvinding van Bruin Bergmeester uit Valthe, is de populairste video van RTV Drenthe op YouTube. Dit blijkt uit de statistieken over 2014.
Iedere dag plaatst RTV Drenthe video's op het eigen YouTube-kanaal. Dit is de lijst met populairste video's die we in 2014 publiceerden op het platform:

1. Interesse voor 'loopfiets' uit Valthe

Bruin Bergmeester uit Valthe had schoon genoeg van de zadelpijn. Hij bouwde daarom een loopfiets. De belangstelling voor de uitvinding is groot.

2. YouTube-hit Curly treedt op voor duizenden Oranjefans

Oranje wint op het WK in Brazilië met 2-1 van Mexico. Het levert een haatliedje van een Mexicaans meisje op. Het tegengeluid komt uit Drenthe. Karlijn Rietkerk uit Vries zorgt ervoor. Ze mag het lied zingen voor duizenden Oranjefans.

3. Turnster Sering Perdok droomt van Spelen 2016
Ze komt uit Norg en heeft een grote ambitie. Turnster Sering Perdok wil in 2016 naar de Olympische Spelen in Brazilië. Daar traint ze 30 uur per week voor. En ze gaat ook nog naar school.

4. Misverstand met megacarbidtank loopt met sisser af
Een giertank van 6000 liter, carbid en water. Bijna werd het Jacob-Jan van Ginkel uit Vries fataal.

5. Ellen ten Damme kust premier Rutte in Assen

Premier Mark Rutte wordt tijdens de nationale viering van 5 mei compleet verrast door Ellen ten Damme. De zangeres zoent hem vol op de mond in Theater De Nieuwe Kolk in Assen.

6. Paardenmishandelaar slaat toe in Sterrebos bij Roden

Dit jaar worden paarden mishandeld in grote delen van Nederland. Ook in Drenthe worden dieren verminkt. De politie zoekt nog steeds naar de dader(s).

7. Voormalig Satudarahleider Henk Kuipers in de spotlight

Henk Kuipers uit Klazienaveen stapt samen met honderd anderen over van Satudarah naar No Surrender. De pers komt er massaal op af.

8. CSVC verspeelt 2e periodetitel tegen DESZ

Het lukt CSVC uit Coevorden niet om te winnen van DESZ. De ploeg loopt daarmee de 2e periodetitel in het seizoen 2013-2014 mis.

9. Daley Sinkgraven wil via Ajax naar droomclub Barcelona

In april 2014 is hij pas 18 jaar: Daley Sinkgraven uit Meppel. Hij speelt bij Hoogeveen maar wil via Ajax doorgroeien naar Barcelona.

10. 'Nieuwe vuurwerkregels zijn waanzin'

Het afsteken van vuurwerk staat al langere tijd ter discussie. Drentse vuurwerkverkopers zien in maart niets in het idee van burgemeesters om het afsteken aan banden te leggen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl