Ontvoerde Oek in goede gezondheid teruggevonden in Vledder

Oek op een nieuwjaarsfeest
Oek op een nieuwjaarsfeest
VLEDDER - Goed nieuws voor het Hunebedcentrum in Borger, hun ontvoerde kind Oek is teruggevonden. Hij is ontvoerd door Oudejaarsvereniging de Oliebol uit Vledder.

Waarom Oek?

In Vledder zijn in 2014 twee monumentale panden in vlammen opgegaan, namelijk café Route36 en een appartementencomplex aan de Hoek. Omdat het om zeer oude gebouwen gaat die herbouwd moeten worden, leek het de oudejaarsvereniging een goed idee om iemand uit die tijd naar het dorp te halen voor bouwtips.

Goed behandeld

De Oudejaarsvereniging zegt dat ze Oek de afgelopen week goed hebben behandeld. "Hij staat op een mooi statief, hij lacht en heeft de handen op de rug, er is niks aan de hand", vertelt Martijn Schaap van de vereniging.

Verontrustende mail

Afgelopen week kreeg RTV Drenthe een verontrustende mail van Oek, hierin gaf hij aan dat hij is ontvoerd door een onbekend groepje mannen.

Oek schreef in de mail dat hij Borger enorm mist en dat hij hoopte dat de inwoners van Borger hem ook missen.

Oek komt snel naar huis

Oudejaarsvereniging de Olieboel zegt dat Oek flink wat nuttige tips heeft gegeven over de herbouw van de panden in Vledder.

De vereniging gaat de komende dagen overleggen met het Hunebedcentrum in Borger over hoe ze het beeld op een nette manier zo snel mogelijk terug kunnen plaatsen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl