Honderd gezinnen gaan voor zo weinig mogelijk afval

Archieffoto van plastic containers
Archieffoto van plastic containers
MEPPEL - Honderd dagen lang zo weinig mogelijk restafval produceren. Geen gemakkelijke opdracht, maar honderd gezinnen in Oost- en Noord-Nederland zijn in het nieuwe jaar de uitdaging toch aangegaan, meldt RTV Oost.
Tijdens de proef moeten de huishoudens zo veel mogelijk afval scheiden voor hergebruik en zo weinig mogelijk afval in de vuilniszak zien te krijgen. Daarbij krijgen ze elke week een opdracht.

Zo weinig mogelijk afval
De deelnemers krijgen verder tips en hulp van afvalverwerker ROVA. Uiteindelijk moet zo weinig mogelijk afval in de vuilverbrander van de ROVA terechtkomen.

500 kilo afval
Jaarlijks produceren we zo'n 500 kilo huishoudelijk afval per persoon. Dat is vier keer meer dan 65 jaar geleden. Veel afval kan worden hergebruikt maar verdwijnt toch in de verbrandingsovens.

Nadenken over afval

"We hopen met deze actie de mensen aan het denken te zetten en wij willen weten welke vragen leven, zodat we meer duidelijkheid kunnen bieden over afval", aldus een woordvoerder van de ROVA.

Behalve de ROVA en de honderd huishoudens doen twee universiteiten ook mee aan de proef, zij doen onderzoek naar de vorderingen van de gezinnen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl