Gedupeerde sportschoolhouder baalt van trage houding NAM

ASSEN/DELFZIJL - De NAM in Assen moet sneller knopen doorhakken over aardbevingsschade, ook als het om complexe gevallen gaat. Dat zegt eigenaar Johannes Aukes van het Imperial Sportcentre in Delfzijl tegen RTV Noord.
Aukes heeft door de aardbevingen veel schade aan zijn sportcentrum. Scheuren in de muren repareerde hij inmiddels zelf. Maar er zijn alweer nieuwe problemen, want in de kantine is de parketvloer uitgezet. Dat komt door scheuren in de betonvloer, waardoor vocht sijpelt.

Verbouwing

De NAM wees Aukes schadeclaim in eerste instantie af. Hij wacht nu al vier maanden op een contra-expertise en kan daardoor niet verder met de verbouwing van zijn sportcentrum: 'Wij kunnen ons nu goed voorstellen dat wat voor de één een fact of life is, voor de ander bittere ernst is.'

'Zorgvuldigheid kost tijd'

De NAM zegt dat de procedure bij dit soort grote, ingewikkelde gevallen nou eenmaal tijd kost, omdat het zorgvuldig moet gebeuren. Wanneer het sportcentrum wél een contra-expertise krijgt, is nog niet te zeggen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl