Chris Lanting uit Westerbork is klaar voor de Dakar Rally

WESTERBORK - Chris Lanting uit Westerbork staat zondag in Buenos Aires aan de start van de Dakar 2015. Een rally over 9000 kilometer door drie landen in Zuid-Amerika.
Lanting zit niet zelf achter stuur, maar is de tweede teammanager van team ProDakar. Dakar veteraan Chris Leyds heeft de leiding over het team. Lanting is bij hem in de leer.

Stageopdracht

Vorig jaar was de Westerborker voor het eerst bij de Dakar betrokken. Als stageopdracht voor de Hogeschool Arnhem Nijmegen bouwde hij samen met 4 andere studenten een rallywagen en samen deden zij mee aan de rally. Het avontuur eindigde in de een na laatste etappe.

Dit jaar is Lanting betrokken bij het professionele ProDakar team. Het team doet met twee raceauto's en een racetruck mee. In totaal bestaat het het team uit 27 personen en Lanting begeleidt het.

Van zoutvlaktes tot zandduinen
De Dakar Rally gaat over vele verschillende terreinen. Van de hoge hoogtes van de Andes, door de droogte van de woestijn, vol gas over de weidsheid van de zoutvlaktes en worstelend met de hoge zandduinen van Argentinië en Chili. De finish is op 17 januari in het Argentijnse Buenos Aires.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl