Roompot wielerploeg gaat voor NK Emmen

WIELRENNEN - Marc de Maar uit Assen en Berden de Vries uit Gieterveen moeten de Drentse eer hooghouden bij de nieuwe Roompot wielerploeg.
Vanmiddag werd het nieuwe Nederlandse team gepresenteerd in Ahoy in Rotterdam. De ploeg rijdt in ieder geval de Ronde van Drenthe en wil eind juni ook Nederlands Kampioen in Emmen worden.
18 renners
De nieuwe Roompotploeg bestaat uit 18 Nederlandse renners. Ook de leveranciers komen zoveel mogelijk uit eigen land. Dat is de insteek van het nieuwe initiatief van teammanager Michael Zijlaard. Oud-toprenners Erik Breukink, Jean-Paul van Poppel en Michael Boogerd zijn de ploegleiders.

Marc de Maar

Marc de Maar (30) is aangetrokken als wegkapitein. "Ik wil graag m'n ervaring overbrengen op de jonge renners. Ik denk dat deze ploeg in de breedte sterker is dan United Healthcare (de Amerikaanse ploeg waar De Maar de laatste jaren voor reed). Het zijn allemaal renners die in Europa zijn opgeleid, dat is een voordeel. Zelf hoop ik goed te zijn in de Amstel Gold Race."
Voor De Maar betekent het ook een weerzien met Erik Breukink en Michael Boogerd. In zijn periode bij Rabobank werkte hij met ze samen. "Nee, dat was niet de gelukkigste tijd uit m'n wielercarrière, maar dat ligt al heel wat jaren achter ons. Ik ben zelf ook veranderd en ouder geworden en ik vind het leuk om weer voor een Nederlandse ploeg te rijden."
De ploeg heeft een pro-continentale status. Dat is één niveau onder de Pro Tour. Het programma is nog niet helemaal uitgestippeld, maar de ploeg rijdt in ieder geval de Vlaamse voorjaars-klassiekers, de Amstel Gold Race en de Eneco Tour. Ook is de ploeg begin maart present bij de Ronde van Drenthe.

Berden de Vries

Voor Berden de Vries (25) is het een mooie stap vooruit. Hij komt over van Jo Piels waarmee hij vorig seizoen het eindklassement van Olympia's Tour wist te winnen.

"Ik richt me nu op het voorjaar. Daar kan ik het best uit de voeten. Ik zit nu bij renners in de ploeg waar ik op televisie naar keek. Maar dat went snel. Hetzelfde geldt voor de ploegleiding; dat zijn ook grote namen. Je wordt niet elke dag door Michael Boogerd gebeld. Maar het loopt goed en het voelt al meteen als een team," aldus De Vries.
Zowel De Maar als De Vries vallen binnen de ploeg onder de verantwoordelijkheid van Erik Breukink. "Ik ben hun aanspreekpunt als er problemen zijn. Ze hebben hun eigen trainer. Ik schrijf geen schema's. Het zijn beiden aardige tijdrijders dus dat is geen toeval. Zo vallen de sprinters onder Jean-Paul van Poppel."
Maandag in TV Drenthe Sport een reportage over de presentatie van de nieuwe wielerploeg.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl