Drenthe krijgt universitaire opleiding bij Astron

Na 2,5 jaar zitten de werkzaamheden er nu op
Na 2,5 jaar zitten de werkzaamheden er nu op
DWINGELOO - Dwingeloo krijgt een universitaire opleiding. Het gaat om de masteropleiding advanced instrumentation van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) die bij sterrenkundig instituut Astron wordt gegeven.
Volgens een woordvoerder van Astron worden de studenten opgeleid om instrumenten voor de ruimtevaart te ontwikkelen.

Primeur voor Drenthe

Drenthe heeft verschillende hogescholen, zoals de Hanze Institute of Technology in Assen en Stenden Hogeschool in Emmen. Met de opleiding van de RUG in Dwingeloo wordt er voor het eerst universitair onderwijs in Drenthe gegeven.

Studenten

De opleiding begint in het schooljaar 2016/2017. De opleiding zal naar verwachting in eerste instantie plek bieden aan zo'n 20 studenten. Of die studenten in Drenthe worden gehuisvest is nog niet bekend. Volgens een woordvoerder worden de mogelijkheden nog onderzocht. Mogelijk zullen de studenten dagelijks op en neer reizen tussen Groningen en Dwingeloo.

Samenwerking

Astron in Dwingeloo werkt al langere tijd samen met de RUG. Zo zijn beide partijen betrokken bij de ontwikkeling van de SKA-radiotelescoop in Zuid-Afrika en Australië. Astronomen van beide instellingen ontdekten verder gezamenlijk een nieuw dwergsterrenstelsel in 2012 en de twee partijen bouwden mee aan een sterrenwacht in Chili.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl