Corfu nieuwe bestemming vanaf Airport Eelde

EELDE - Uitbreiding van bestemmingen voor Groningen Airport Eelde. De maatschappij Aegean Airlines vliegt komende zomer vanaf de Drentse luchthaven naar het Griekse Corfu.
Tot nu toe werd vanuit het Noorden alleen op Kos en Kreta gevlogen. Eerder deed Transavia meer Griekse eilanden aan, maar die bestemmingen zijn geschrapt. De vlucht van Aegean is elke vrijdag. Het goedkoopste ticket gaat bijna tweehonderd euro kosten.

Samenwerkingsverband

Aegean Airlines is het afgelopen jaar gekozen tot beste regionale luchtvaartmaatschappij en is lid van de Star Alliance Group, een samenwerkingsverband van wereldwijde luchtvaartmaatschappijen als Lufthansa, Turkish Airlines en Delta Airlines.

In maart kondigde de Griekse luchtvaartmaatschappij aan de vloot te willen uitbreiden en op zoek te zijn naar meer bestemmingen.

Compensatie voor verdwenen bestemmingen

Voor Groningen Airport Eelde is de nieuwe bestemming een uitbreiding van het aanbod. Het vliegveld heeft te maken met veel wisselingen. Zo verdween RyanAir van Eelde, maar kwamen daar nieuwe vluchten voor in de plaats, zoals van WizzAir en FlyBe. Aegean is voor Eelde een nieuwe luchtvaartmaatschappij.

De Griekse maatschappij vliegt vanaf 1 mei met een Airbus van en naar Eelde met daarin plaats voor 174 passagiers.

Meer vluchten naar Londen

Het is voor het vliegveld niet het enige goede nieuws. FlyBe gaat vaker vliegen op de bestemming Londen Southend. Tot op heden werd er zes keer per week gevlogen naar de Britse hoofdstad. Dat worden er zeven als ook op zaterdag een vlucht wordt ingezet.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl