Drenten klagen ruim 2100 keer over vuurwerk

ASSEN - Drenten hadden de afgelopen jaarwisseling meer last van vuurwerk dan het voorgaande jaar. Het aantal klachten vanuit Drenthe bij het meldpunt Vuurwerkoverlast is licht gestegen.

In totaal kwamen er bij het
ruim 2100 Drentse meldingen van vuurwerkoverlast binnen. De vorige jaarwisseling waren dat er ruim 2000.

Assen knalt eruit

In Drenthe werd er verreweg het meest over vuurwerk geklaagd in Assen. Vanuit de Drentse hoofdstad kwamen ruim vijfhonderd meldingen van vuurwerkoverlast binnen. Vooral in de wijken Peelo, Marsdijk en Assen-Oost werd er gebruik gemaakt van het meldpunt.

Andere Drentse cijfers

Andere uitschieters zijn logischerwijs de grotere plaatsen in Drenthe. Zo kwamen er vanuit Hoogeveen ruim tweehonderd meldingen van vuurwerkoverlast binnen. Emmen bleef net onder het aantal van tweehonderd meldingen. In Coevorden werd zo'n 170 keer geklaagd, in Meppel werden ruim 120 gevallen van overlast door vuurwerk gemeld.
In de Drentse dorpen liggen die getallen veel lager. De grootste uitschieters daar zijn Smilde, Bovensmilde, Eelde, Erica, Klazienaveen, Zwartemeer, Emmer-Compascuum, Ruinen, Zuidwolde, Roden, Westerbork en Beilen met per dorp minstens twintig meldingen van vuurwerkoverlast.

Landelijke cijfers

In het hele land kwamen in totaal ruim 70.000 klachten binnen bij het meldpunt. Het aantal klachten ligt daarmee zo'n twintig procent lager dan een jaar eerder. Het meldpunt werd na de Kerst geopend en werd gisteravond gesloten.

Het meldpunt

Het meldpunt Vuurwerkoverlast is een initiatief van 25 lokale GroenLinks-fracties. In Drenthe zijn de fracties van Hoogeveen en Midden-Drenthe hierbij betrokken. De initiatiefnemers bundelen alle klachten en overhandigen die binnenkort aan de Tweede Kamer en 25 burgemeesters.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl