Eindstand: Feyenoord - FC Emmen 2-1

VOETBAL - FC Emmen speelde vanmiddag de eerste wedstrijd in 2015. De formatie van trainer Joop Gall oefende voor zo'n 35000 toeschouwers in De Kuip tegen Feyenoord. Na een 2-0 ruststand eindigde het duel in 2-1.
Het is voor het eerst dat een wedstrijd van FC Emmen bezocht wordt door meer dan 30.000 toeschouwers. Het vorige record dateert van 19 november 1997 toen FC Emmen bekerde bij PSV in Eindhoven voor 21.700 belangstellenden.

Feyenoord kwam in de eerste helft via Boëtius en een benutte penalty an Kazim-Richards op een 2-0 voorsprong. Tien minuten voor tijd scoorde FC Emmen, dat prima voor de dag kwam in De Kuip, de aansluitingstreffer. Invaller Niklas Tarvajärvi maakte de goal.