Aantal Drentse vuurwerkslachtoffers neemt af

Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen
Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen
ASSEN - De afgelopen jaarwisseling zijn er minder mensen met vuurwerkletsel in de Drentse ziekenhuizen beland dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit een onderzoek van Veiligheid NL en de NOS.

In de vier Drentse ziekenhuizen gaat het dit jaar om vijf slachtoffers. In 2014 waren dit er nog veertien. Drenthe volgt daarmee de landelijke trend.
In heel Nederland belandden 574 mensen op de spoedeisende hulp vanwege verwondingen door vuurwerk. Dat zijn er ruim honderd minder dan het jaar ervoor. Volgens VeiligheidNL heeft de beperking van de afsteektijd een merkbaar effect gehad op het aantal slachtoffers.
Op nieuwjaarsdag werd al duidelijk dat de Drentse ziekenhuizen een rustige nacht achter de rug hadden.
In Drenthe viel één zwaargewonde door een vuurwerkongeluk. Een 16-jarige jongen uit Hijken raakte zijn hand kwijt toen een stuk vuurwerk in zijn hand ontplofte. Hij is met een traumahelikopter naar het UMCG in Groningen gebracht. Dit Drentse slachtoffer is daarom niet meegerekend bij de cijfers van de Drentse ziekenhuizen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl