Roy Stroeve: "Ik kom terug in DZOH 1"

VOETBAL - Het spookte zeker door zijn hoofd. Vooral in de kleedkamer, kort nadat hij uitviel met een afgescheurde achillespees: "Het kan wel eens einde voetballoopbaan zijn", dacht DZOH-speler Roy Stroeve hardop. Een dag na de operatie in het Scheper Ziekenhuis is de twijfel verdwenen. "Ik ga er alles aan doen om terug te komen. Ik ben weliswaar 37 jaar, maar tot zaterdagavond was ik wel topfit. De revalidatie zal een tijdje in beslag nemen, maar ik kom terug. In DZOH 1, daar ga ik alles aan doen."

Mentale tik

De oud-prof van FC Emmen, ADO Den Haag, Sparta en Heracles Almelo laat weten dat hij niet alleen fysiek, maar ook mentaal een flinke tik heeft opgelopen. "Voetbal betekent veel voor me en datzelfde geldt voor mijn werkzaamheden als fysiotherapeut. Beide dingen kan ik nu niet meer doen en daar baal ik ontzettend van", zegt Stroeve.

Pistool

De topschutter van DZOH voelde zaterdag meteen dat het mis was. In het slotduel van de avond, tijdens de halve finalewedstijden in sporthal Angelslo tegen HZVV, viel hij met veel pijn op de grond. "Ik kreeg een klein duwtje naar achteren en ik wilde direct weer naar voren stappen. Op dat moment leek het alsof iemand met een pistool op mijn achillespees schoot."

Opereren

Stroeve werd nog diezelfde avond naar het ziekenhuis gereden waar het onderbeen in het gips werd gezet. "De volgende dag ben ik in de ochtend teruggegaan naar het ziekenhuis en hebben we ter plekke besloten om te opereren. Ik heb contact gezocht met de praktijk van Berry Lampe waar ik werk en ook dokter Degen, de vaste arts van FC Emmen, raadde mij een operatie aan. Waarom niet de natuurlijke genezing met gips? Misschien heeft dat toch wel te maken met mijn drive om terug te keren op het voetbalveld. De revalidatietijd is in principe even lang, maar bij de natuurlijke genezing is de kans op herhaling groter dan wanneer de achillespees operatief weer wordt hersteld."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl