Parkeerders mijden nu al Veemarktterrein Assen?

ASSEN - Mijden parkeerders nu al het Veemarktterrein in Assen? Het lijkt er wel op, want vandaag staat het grote parkeerterrein al grotendeels leeg.
En dat is opvallend op deze historische dag. Want het is de laatste dag dat hier gratis geparkeerd kan worden. En honderden automobilisten deden dat decennialang dagelijks.

Betaald parkeren
Vanaf morgen, 6 januari, geldt er betaald parkeren op het Veemarktterrein. Aanvankelijk zou dit al op 5 januari ingaan, maar het plaatsen van alle betaalautomaten kost meer tijd. Vandaag zijn ze met man en macht aan het werk om alle parkeerautomaten klaar te maken.

'Ik loop binnen'
Wethouder Harmke Vlieg reageert ook verbaasd al ze het lege terrein ziet. "Als ik dit zie, loop ik binnen", zegt ze gekscherend. "Ik hoop dat ze nu allemaal al keurig in de parkeergarage staan." Invoering van betaald parkeren op het Veemarktterrein is nodig, om de parkeergarages in de binnenstad beter gevuld te krijgen. Die staan nu vaak voor een groot deel leeg en de gemeente kampt al lange tijd met een fors tekort op het parkeerbedrijf.

Naast betaald parkeren op het Veemarktterrein, wordt ook het straatparkeren in de binnenstad duurder en uitgebreid. Zo moet er in het centrum tot 9 uur 's avonds betaald worden voor parkeren op straten en pleinen, wat nu nog tot 6 uur is. En gratis parkeren op de zondag is ook voorbij vanaf 12 uur 's middags.

Maximaal 6 euro
Maar de gemeente komt parkeerders ook wat tegemoet. Voor de parkeergarages komt een dagtarief van zes euro. Voor werknemers in de binnenstad, die anders gratis op het Veemarktterrein parkeerden, zijn er speciale abonnementen gekomen voor de parkeergarages. Daar is volgens wethouder Vlieg veel belangstelling voor. Het dagtarief voor het Veemarktterrein is vijf euro. Zodra de gemeente merkt dat auto's elders in woonbuurten rond het centrum massaal geparkeerd worden, grijpt de gemeente in met vergunningparkeren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl