Burgemeester Out hoopvol over bezetting kazerne Assen

ASSEN - Burgemeester Marco Out van Assen is positief over een betere bezetting van de Johan Willem Friso Kazerne in Assen. Assen is druk in gesprek en volgens Out verloopt dat goed.
Out zei dat zojuist in zijn eerste nieuwjaarsrede als burgemeester van Assen.
Meer bedrijvigheid
De gemeente is druk bezig om te kijken welke bedrijvigheid nog meer naar de kazerne gehaald kan worden. Een deel van de kazerne staat leeg door vertrek en opheffing van enkele bedrijven en organisaties.

Dienst Vervoer en Ondersteuning
Er zijn al langere tijd gesprekken met de Dienst Vervoer en Ondersteuning (DVO) van de Dienst Justitiële Inrichtingen. Deze dienst vervoert voor Justitie onder meer arrestanten, gevangenen en vreemdelingen.

In Assen werkt de DVO nu nog vanuit een kantoorpand aan de Borgstee en het wagenpark aan de Lonerstraat. Er werken honderdvijftig mensen. De gemeente wil de hele dienst graag naar het kazerneterrein verplaatsen, om zo de kazerne een steviger fundament te geven.

Assen wil voorkomen dat ze net als vorig jaar opnieuw te maken krijgt met een dreigende sluiting van de kazerne als er weer een reorganisatieronde bij Defensie komt.

Gestaag voorwaarts
Waarnemend burgemeester Carry Abbenhues van Assen hoopte de DVO nog voor haar vertrek half december te kunnen verleiden tot de gewenste verhuizing, maar dat is niet gelukt.

Out zei in zijn nieuwjaarstoespraak: "Over dit soort operaties komt doorgaans weinig naar buiten, want dat wil nog wel eens op gespannen voet staan met het welslagen van de strategie. Maar om in militaire termen te blijven: operatie JWF verloopt goed en hoopvol. Wij marcheren gestaag voorwaarts en het moreel van de troepen is uitstekend."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl