Burgemeester Bouwmeester looft helden van Coevorden

Burgemeester Bert Bouwmeester
Burgemeester Bert Bouwmeester
COEVORDEN - Betrokken burgers die de schouders er onder willen zetten en een 76-jarige man die de gouden tip gaf om een overval op te lossen. Voor burgemeester Bert Bouwmeester van Coevorden zijn het allemaal helden.
Dat zei Bouwmeester tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van zijn gemeente. Hij sprak zijn waardering uit aan de samenleving. "We hebben opnieuw flinke bezuinigingen doorgevoerd en dat leidt tot pijnlijke keuzes. Maar ik ben er trotst op dat de burgers toch met ons blijven kijken hoe we dingen kunnen organiseren."

Nek uitsteken
Een speciaal woord van dank was er voor de 76-jarige inwoner van Coevorden die de politie kon tippen na de overval op juwelier Wolters, vlak voor Kerst. "Deze man heeft zijn nek uitgestoken. Daardoor konden de daders worden gepakt. Dat vereist durf en deze inwoner is voor mij dan ook een echte held", aldus Bouwmeester.

Oorlog

Bouwmeester ging in zijn speech ook nog in op het feit dat het dit jaar 75 jaar geleden is dat de Tweede Wereldoorlog begon. Hij vertelde dat dit jaar voor het eerst Duitse scholieren deelnemen aan de herdenking van de bevrijding.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl