Raad van Toezicht Bethesda: 'Aan de zorg wordt niet getornd'

HOOGEVEEN - "We hebben heel heldere afspraken gemaakt over de zorg die in ziekenhuis Bethesda wordt geleverd en daar wordt niet aan getornd."
Dat laat de voorzitter van de Raad van Toezicht van Treant Zorggroep Bas Eenhoorn weten aan RTV Drenthe.

Aanleiding is het bericht dat de IC van Bethesda mogelijk gaat sluiten. Het Comité Actie voor Bethesda kreeg een mail in handen waar dit uit zou blijken. Het actiecomité wil in gesprek met de Raad van Toezicht van het ziekenhuis in Hoogeveen.

Geen toezegging

Het actiecomité zegt inmiddels toezegging te hebben gekregen van voorzitter Eenhoorn van de Raad van Toezicht. Eenhoorn laat in een reactie aan RTV Drenthe weten dat dit te voorbarig is. "Ik ga een gesprek niet uit de weg", laat Eenhoorn vanaf zijn vakantieadres weten. Hij wil eerst nog in overleg met bestuursvoorzitter Eric Janson.

Vakantie

Eenhoorn zegt volgende week terug te komen van vakantie. Hij zal na het gesprek met Janson besluiten of hij met het actiecomité in gesprek gaat. Eenhoorn ziet nu geen noodzaak om eerder terug te komen van vakantie. "De Raad van Bestuur is in charge. De intensivisten en de Raad van Bestuur zijn nu in gesprek met elkaar."

Geen vertrouwen

Het actiecomité onder leiding van Frits Kappers heeft de Raad van Toezicht laten weten geen vertrouwen meer te hebben in Janson en grote twijfels te hebben over "zijn vermogen om leiding te geven aan de ontwikkelingen binnen Treant".

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl