UMCG stuurt patiënten naar Drentse ziekenhuizen

ASSEN/GRONINGEN - Drentse ziekenhuizen kunnen het de komende jaren drukker krijgen. Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) heeft een convenant met zorgverzekeraars afgesloten om minder kleine operaties uit te voeren. Patiënten kunnen lange wachtlijsten vermijden door naar de kleinere ziekenhuizen te gaan.
"Operaties aan enkels, knieën en heupen kunnen even makkelijk in streekziekenhuizen worden uitgevoerd", zegt een woordvoerder van het UMCG. "Wij willen ons meer richten op ingewikkelde operaties die alleen bij ons kunnen worden uitgevoerd. Moeten wij kiezen voor een levertransplantatie of een kunstheup, dan kiezen wij voor het eerste."

Net zo goed

Dat is goed nieuws voor het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. Pier Wijnja, secretaris van de raad van bestuur zegt dat ze de patiënten van harte welkom heten. "We kunnen het net zo goed doen als in het UMCG. Het is geen onderlinge afspraak, maar het ligt wel in lijn met landelijke ontwikkelingen. Complexe zorg waar het moet, en de basiszorg waar het goed kan. En dat kunnen wij in het WZA", legt Wijnja uit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl