Hoogevener vindt bezittingen van vermoord echtpaar Exloo

HOOGEVEEN - De vermiste spullen van het vermoorde echtpaar Veenendaal uit Exloo zijn gevonden. Hoogevener Martijn Scheepers vond de voorwerpen met zijn metaaldetector bij een zandwinning.
Scheepers liep gistermiddag nietsvermoedend met zijn metaaldetector over de zandwinning aan de Nijstad bij Hoogeveen. Al snel vond hij onder meer camera, laptop, iPad mini, navigatiesysteem, portemonnee en lenzen. Ook vond hij een rijbewijs. Daarop stond een bekende naam: Veenendaal.

Bekende naam

Scheepers bleek spullen te hebben gevonden van het vermoorde echtpaar Veenendaal uit Exloo. Het lampje ging branden bij Scheepers toen hij de naam Veenendaal zag. "Ik dacht, die naam ken ik ergens van. Op de website van RTV Drenthe kwam ik er al snel achter hoe laat het was."

Forensisch team

Scheepers lichtte de politie in: "Al snel kwam er een forensisch team naar de zandput." De politie bevestigt de vondst van Scheepers. De spullen zijn bij de politie in onderzoek. Familieleden zijn door de politie ingelicht. Zij krijgen de voorwerpen na het onderzoek terug. De politie heeft samen met een van de verdachte al eerder in de zandwinning gezocht. Toen werden ook spullen gevonden, maar lang niet alles. Er zijn geen bezittingen gevonden van de vermoorde Berend Smit uit Dwingeloo.

Dubbele moord

Berend Smit werd in november 2012 doodgeschoten tijdens een wandeling over het Dwingelderveld. Het echtpaar Veenendaal werd in juli 2013 dood gevonden in hun woning in Exloo. Uit hun huis waren spullen meegenomen en er was gepind met hun bankpas.

Toerekeningsvatbaar

De broers Admilson R. en Marcos R. uit Hoogeveen zitten vast op de verdenking van de moorden. Volgens onderzoekers van het Pieter Baan Centrum was ex-militair Admilson volledig toerekeningsvatbaar tijdens de moorden. Zijn advocaten hebben succesvol gepleit voor een nieuw psychiatrisch onderzoek. Marcos R. werd door het Pieter Baan Centrum verminderd toerekeningsvatbaar verklaard.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl