Koolmonoxidezaak Meppel wordt hervat

Een tekening van de eerdere zitting
Een tekening van de eerdere zitting
MEPPEL - De rechtbank Noord-Nederland gaat vandaag verder met de behandeling van de koolmonoxidezaak.
Twee jonge mensen kwamen tijdens de kerst in 2010 om het leven door koolmonoxidevergiftiging. De 23-jarige man en de 19-jarige vrouw logeerden bij een familielid in een appartement aan de Thorbeckelaan in Meppel.
Twee bedrijven
Energiebedrijf Rendo en installatiebedrijf Loodsluis staan in Assen terecht in deze zaak. De koolmonoxide kwam volgens het Openbaar Ministerie vrij door een combinatie van een verkeerd afgestelde CV-ketel en een slecht geïnstalleerde rookgasafvoer. De twee bedrijven maakten zich daarmee schuldig aan dood door schuld en overtreding van de woningwet.

Luchtschacht
De twee bedrijven wijzen naar Woonconcept en het bouwbedrijf dat de appartementen in het gebouw heeft gerenoveerd. Volgens Rendo en Loodsluis zorgde een verkeerd aangelegde luchtschacht ervoor dat de koolmonoxide niet goed werd afgevoerd.

Zaak aangehouden

De rechtszaak werd op 4 november aangehouden omdat de verdediging extra onderzoek nodig achtte. De rechtbank ging daar toen mee akkoord.

Verslaggever Jeroen Willems zit in de rechtbank en volgt de zaak.

Officier eist een geldboete van 75 duizend euro tegen Loodsluis en Rendo.

">

Officier over Loodsluis en Rendo: onachtzaam, onzorgvuldig en nalatig.

">

Expert gasinstallaties wordt door rechtbank gehoord in

">

Koolmonoxidezaak Meppel wordt hervat:

">

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl