Testvlucht Boeing 747 boven Airport Eelde uitgesteld

Een Boeing 747 van Air Bridge Cargo
Een Boeing 747 van Air Bridge Cargo
EELDE - De testvlucht van de Boeing 747 van Air Bridge Cargo boven Eelde is uitgesteld. Het vrachtvliegtuig zou vanmiddag een proefvlucht rondom het vliegveld maken.
Het toestel heeft groot onderhoud gehad, maar is nog niet klaar om richting Eelde te gaan. Het vliegtuig staat nog in Amsterdam. De Boeing wordt morgen rond 14:00 uur in Eelde verwacht.

Groot formaat

Het gebeurt vaker dat verkeersvliegtuigen een rondje boven Nederland maken en via Airport Eelde gaan, maar een vliegtuig van dit formaat en het type 747 is zeldzaam. Piloten naderen de landingsbaan om te kijken hoe het toestel reageert. maar vlak voor de landing wordt gas gegeven en wordt verder gevlogen.

Verwachte aankomsttijd van de B747 op Eelde airport van 8 jan is nu rond 1400 a 1430 uur.Het vliegtuig zal een doorstart manoeuvre uitvoeren
— LvnNL (@LuchtvaartN_NL)

Nogmaals: de #testvlucht op Eelde van vanmiddag is uitgesteld naar morgen. Exacte tijd nog niet bekend.
— Airportnieuws (@Airportnieuws)

De #testvlucht van de Boeing 747-400 is tot nader order uitgesteld. De kist is technisch nog niet helemaal klaar. Later meer informatie.

— Airportnieuws (@Airportnieuws) January 7, 2015

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl