Meer omzet voor Flora Holland Eelde

FloraHolland
FloraHolland
EELDE - Bloemenveiling Flora Holland, met een vestiging in Eelde, heeft het afgelopen jaar een omzet gehaald van 4,4 miljard euro. Dat is 1,2 procent meer dan in 2013.

Zo'n 12,5 miljard producten gingen via de veiling naar de klant. En dat is meer dan in voorgaande jaren. Ook de kwekers hebben iets meer verdiend aan hun bloemen en planten. Vooral kamerplanten zijn duurder geworden.
Meer snijbloemen
Het afgelopen jaar zijn er meer snijbloemen via de klok geveild. Wel had deze groep leveranciers te maken met een licht lagere prijs.
Veel minder ging het in het afgelopen jaar met de tuinplanten. In 2013 was al een omzetdaling gerealiseerd vanwege een lange strenge winter. Maar ook in 2014, toen hadden we een zachte winter, werden er minder vaste planten verkocht. De omzet in deze groep daalde met 1,8 procent.
Flora Holland is een coöperatie met meerdere vestigingen in Nederland. Ze zijn in de wereld de grootste handelaar namens klanten in bloemen en planten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl