Hans Engels: uithaal Tichelaar is bizar

ASSEN - Staatsrechtgeleerde Hans Engels uit Eelderwolde noemt de kritiek van commissaris van de koning Jacques Tichelaar op hem bizar.
In zijn nieuwjaarstoespraak zei Tichelaar gisteren dat Engels politieke partijen en bestuurders de maat neemt. "En hij velt ook nog het vonnis. Als je dat al doet, professor, doe het dan alsjeblieft met alle partijen en niet selectief", zo sprak de commissaris.

Hans Engels herkent zich niet in de kritiek. "Als er iets aan de hand is in het openbaar bestuur, waarbij vragen rijzen over hoe de regels in elkaar zitten, kom ik wel eens in de media. Als wetenschapper heb ik ook de maatschappelijke taak om te proberen de regels uit te leggen. Maar wat ik nooit doe na het uitleggen van een bepaalde rol, is die rol invullen", aldus de staatsrechtgeleerde.

Bizar
Engels, die bij de toespraak aanwezig was, had in eerste instantie niet door dat Tichelaar het over hem had. "Ik dacht dat het misschien over mijn collega Douwe Jan Elzinga ging, of iemand anders. Maar vervolgens keek iedereen naar mij. Na afloop kwam Tichelaar naar mij toe om het uit te leggen. Ik verbaas mij wel over deze uithaal, maar hij is dermate bizar dat ik er niet mee zit."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl