Wie wordt de zesde finalist van het Protos Weering toernooi?

VOETBAL - In sporthal Angelslo in Emmen wordt op dit moment bepaald welke ploeg de zesde finalist van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi wordt.
Nieuw-Buinen, Rolder Boys, Dedemsvaart, Germanicus en HZVV strijden om de laatste plek in de finale, die zaterdag wordt gespeeld. Voor de finale hebben WVV, SC Erica, MSC Meppel, DZOH en Hoogeveen (zondag) zich al geplaatst.

Kijk hier voor het complete speelschema van de tussenronde.

Eindstand tussenronde:

1. Nieuw Buinen 4-12
2. Dedemsvaart 4-9
3. Germanicus 4-6
4. Rolder Boys 4-3
5. HZVV 4-0

UITSLAGEN:


Nieuw Buinen - Dedemsvaart 4-0
3" 1-0 Erwin Aukes, 8" 2-0 Gert Lukens, 20" 3-0 Guido van Zijl (eigen doelpunt), 24" 4-0 Thijs Hateboer

Nieuw Buinen is de zesde en laatste finalist van het 38e Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. De wedstrijd begon met een teleurstelling voor Nieuw Buinen. Koen Hateboer kon niet in de basis starten vanwege een blessure. Toch stond de ploeg al na drie minuten op een 1-0 voorsprong door een treffer van Erwin Aukes. Nieuw Buinen bleef geconcentreerd spelen, gaf weinig kansen weg en in een overtalsituatie verdubbelde Gert Lukens de voorsprong om deze niet meer uit handen te geven.

=====

HZVV - Rolder Boys 1-2
6" 1-0 Pim de Jonge, 18" 1-1 Ferdi Hidding, 20" 1-2 Tim van Huffelen

De wedstrijd om de laatste plaats werd gewonnen door Rolder Boys. De ploeg uit Rolde eindigt de tussenronde als vierde, HZVV beëindigt de tussenronde zonder punten op een laatste plaats.

=====

Nieuw Buinen - Germanicus 3-1
5" 1-0 Robert Hamming, 15" 1-1 Marco Verhoef, 20" 2-1 Gert Lukens, 25" 3-1 Koen Hateboer

Na de 3-1 overwinning van Nieuw-Buinen op Germanicus zal in de laatste wedstrijd van de avond beslist worden welke ploeg de zesde finalist wordt op het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. In een rechtstreekse confrontatie gaan Nieuw Buinen en Dedemsvaart uitmaken wie zaterdag mee mag doen. Germanicus maakte alleen bij winst nog kans op de finale. Nadat Nieuw-Buinen een voorsprong had genomen, liet het zich door de ploeg uit Coevorden in slaap sussen. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd maakte Marco Verhoef de gelijkmaker en werd het spannend voor de eersteklasser. Gert Lukens maakte vijf minuten voor tijd aan alle onzekerheid een eind. Dedemsvaart heeft in de laatste wedstrijd aan een gelijkspel genoeg, omdat het doelsaldo beter is dan dat van Nieuw-Buinen.

=====

Rolder Boys - Dedemsvaart 1-3
4" 0-1 Dilan van Bree, 17" 0-2 Reamon Knol, 23" 0-3 Reamon Knol, 25" 1-3 Tim van Huffelen

Dedemsvaart heeft ook na de derde wedstrijd geen punt af moeten staan in de tussenronde. Ook Rolder Boys kreeg klop. De derdeklasser speelde een slimme wedstrijd. Na een snelle voorsprong, zakte de ploeg in, liet Rolder Boys het spel maken en was gevaarlijk op de counter. Na drie wedstrijden heeft de ploeg negen punten en een doelsaldo van plus zeven. Rolder Boys heeft nul uit drie.

=====

Germanicus - HZVV 4-2
5" 0-1 Frank Strijker, 7" 1-1 Randy van der Weide 19" 2-1 Randy van der Weide, 21" 3-1 Randy van der Weide, 22" 4-1 Nick Schuiling, 24" 4-2 Frank Strijker

Germanicus houdt zicht op een plek in de finale na de 4-2 overwinning op HZVV. De ploeg van trainer Eric Prins keek na vijf minuten wel tegen een achterstand aan, maar onder leiding van Randy van der Weide kwam de ploeg uit Coevorden niet alleen langszij, maar nam het ook de leiding. Als Germanicus van Nieuw-Buinen wint en Nieuw-Buinen wint van Dedemsvaart dan eindigen drie ploegen op negen punten. Het doelsaldo moet dan de doorslag geven. HZVV is door de nederlaag definitief uitgeschakeld. Doelman Marcel Pol werd na een grove overtreding op Bas Smits met rood uit het veld gestuurd.

=====

Rolder Boys - Nieuw-Buinen 1-2
6" 1-0 Danny Hingstman, 14" 1-1 Danny Hingstman (eigen doelpunt), 15" 1-2 Thijs Hateboer

Halverwege de tussenronde lijkt het een strijd te worden tussen Dedemsvaart en Nieuw-Buinen. Beide ploegen hebben na twee wedstrijden de volle score. Rolder Boys zocht na de nederlaag in de eerste wedstrijd de aanval en kwam door Danny Hingstman na vijf minuten op een 1-0 voorsprong. Dezelfde Hingstman maakte negen minuten later ongelukkig de gelijkmaker voor Nieuw-Buinen. Hij verraste zijn eigen doelman door een voorzet van Nieuw-Buinen binnen te tikken. Een minuut later bracht Thijs Hateboer Nieuw-Buinen aan de leiding, om deze niet meer af te staan.

=====

Dedemsvaart - HZVV 2-0
1" 1-0 Dilan van Bree, 15" Dilan van Bree, 24" 3-0 Marco Hulst, 25" Kevin Roozendal

Voor HZVV lijkt de finale al na twee wedstrijden buiten bereik. Nadat de eerste wedstrijd tegen Nieuw-Buinen verloren ging, werd ook de tweede wedstrijd verloren. Dedemsvaart was te sterk voor de ploeg uit Hoogeveen. Dilan van Bree scoorde twee doelpunten. Na twee wedstrijden heeft de ploeg uit Overijssel de volle score, zes uit twee.

=====

Germanicus - Roder Boys 3-2
5" 1-0 Eduard Kobes, 11" 2-0 Marco Verhoef, 13" 2-1 Tim van Huffelen, 20" 3-1 Bas Smits, 25" 3-2 Ferdi Hidding

Na het verlies in de eerste wedstrijd moet Germanicus deze wedstrijd winnen om uitzicht te houden op een plek in de finale. De ploeg begint agressief en Eduard Kobes en Marco Verhoef brengen de ploeg op een 2-0 voorsprong. De eerste kans voor Rolder Boys is direct raak. Tim van Huffelen brengt de spanning weer terug. Als Erwin Moddejongen met geel voor twee minuten naar de kant moet, mist Van Huffelen de kans op de gelijkmaker. Hij mist een zeven meter. Een minuut later beslist Bas Smits de wedstrijd door de 3-1 te scoren. In de slotfase bracht Ferdi Hidding de spanning terug in de wedstrijd. Doelman Gio Mendes hield in de slotfase Germanicus op de been.

=====

HZVV - Nieuw Buinen 1-3
8" 0-1 Robert Hamming, 10" 0-2 Koen Hateboer, 11" 0-3 Koen Hateboer, 1-3 15" Frank Strijker

HZVV is, zoals gebruikelijk, met veel supporters naar Angelslo afgereisd. Ze zien dat hun ploeg direct het initiatief neemt. Toch is het Nieuw-Buinen dat de leiding neemt. Als Koen Hateboer met twee treffers de voorsprong uitbreidt is de wedstrijd beslist. Frank Strijker scoort nog wel de eretreffer voor HZVV, maar dichterbij komen de Hoogeveners niet.

=====

Dedemsvaart - Germanicus 2-1
8" 1-0 Ruben Klinkenberg, 11" 2-0 Kevin Roozendal, 18" 2-1 Jesper Kroesen

In de eerste wedstrijd van de avond versloeg Dedemsvaart Germanicus met 2-1. De eerste kans in de wedstrijd was voor Dedemsvaart. De paal staat na 15 seconden een treffer in de weg. De ploeg uit Overijssel heeft het beste van het spel en komt na zeven minuten spelen verdiend op een 1-0 voorsprong door een treffer van Ruben Klinkenberg. Drie minuten later verdubbelt Kevin Roozendal de voorsprong. Germanicus brengt met een gelukje de spanning weer terug als een afstandschot van Jesper Kroesen van richting wordt veranderd. In de slotfase probeert de ploeg van trainer Eric Prins de gelijkmaker te scoren. Eduard Kobes mist twee minuten voor tijd een grote kans op de gelijkmaker.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl