Raadsleden ook boos over uitspraken Tichelaar

ASSEN - Ongepast. Zo noemt het Asser GroenLinks raadslid Laura Punt de nieuwjaarstoespraak van Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar.

Eerder noemde staatsrechtgeleerde Hans Engels de
.
Tichelaar zegt daarin dat gemeenteraden uitblinken in gekrakeel en muggenzifterij. Ook zegt hij dat de waan van de dag regeert.
Hij haalt vooral uit naar de gemeenteraden van Assen, Tynaarlo en Midden-Drenthe, waar de burgemeesters gedwongen het veld moesten ruimen.

Meermaals kritiek
Laura Punt zegt dat het proces rond de herbenoeming van de burgemeester heel zorgvuldig is geweest. "Dat de uitkomst hem dan niet bevalt is iets anders." Ze vindt dat hij moet stoppen met kritiek leveren op de Asser gemeenteraad. "Hij doet het steeds weer."

Onterecht
Ook Charles de Haas, raadslid van Gemeentebelangen Smilde-Beilen-Westerbork, is niet te spreken over de toespraak van Tichelaar. "Dat hij spreekt van regeren bij de waan van de dag vind ik onterecht. Als hij wil reageren op misstanden in gemeenteraden, kan hij informeel kijken bij raden om te kijken wat hij daar aan kan doen."

Al verbetering
De PvdA in Tynaarlo snapt wel dat in de nieuwjaarstoespraak formuleringen scherper zijn dan anders. Fractievoorzitter Koos Dijkstra vindt zelfs dat Tichelaar wel een punt heeft als het gaat om de kwaliteit van het openbaar bestuur. "Maar het was leuk geweest als hij ook had vermeld dat er verbetering in zit."

Heb grote problemen met interview #cdk #drenthe over gemeenteraden. Zorgvuldige proces in @RaadAssen zeker nog niet goed genoeg!
— Laura Punt (@LauraPunt)

. @RTVDrenthe Moet Tichelaar nog weer refereren aan #Tynaarlo? Dat hebben we nu toch achter ons gelaten? Tynaarlo is nu voorbeeld v rust.
— FrankvdWerf (@FrankvanderWerf)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl