RTV Drenthe was stil om elf uur #JeSuisCharlie

ASSEN - RTV Drenthe ging om elf uur een minuut op zwart. Hiermee willen we stil staan bij het verschrikkelijke drama dat zich gisteren heeft voltrokken in Parijs.
Twaalf journalisten, cartoonisten en agenten werden in Parijs doodgeschoten bij het hoofdkantoor van het satirische blad Charlie Hebdo. De gebeurtenissen in Frankrijk maken een diepe indruk, ook op de redactie in Drenthe. Vrijheid van meningsuiting en vrijheid in woord en tekening zijn een groot goed.

Op zwart
Om de slachtoffers te herdenken kiest RTV Drenthe er voor om vanochtend om elf uur een minuut stil te zijn. Het beeld op de televisie wordt zwart en de radio zal een minuut lang zwijgen. #JeSuisCharlie Wij zijn allemaal Charlie.

Emotioneel
Directeur/hoofdredacteur Dink Binnendijk van RTV Drenthe: "Ik moet oppassen met wat ik zeg, want ik ben ontzettend emotioneel. Ik ben zo kwaad dat ik in staat ben om dingen te roepen die misschien niet goed uitgelegd worden. Een aanslag op de vrijheid van meningsuiting, in welke vorm dan ook, is een aanslag op de democratie. Het is een aanval op onze samenleving waarin we graag willen leven. Een beschaafd land waarin we op een fatsoenlijke manier met elkaar omgaan en waar volop ruimte is voor verschillende meningen en debat. Onafhankelijke journalistiek is een voorwaarde voor het goed laten functioneren van een democratie en daarom houden wij bij RTV Drenthe een minuut stilte. Ik steun de oproep van burgemeester Marco Out van Assen om de straat op te gaan. Ik zal er zeker zijn en hoop dat er vanavond veel Drenten op De Brink aanwezig zijn."

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) heeft alle journalisten in Nederland opgeroepen om zich aan te sluiten bij de minuut stilte.

Het was stil, muisstil op de redactie van RTV Drenthe

Ook op redactie

">

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl