Sportclubs Emmen bundelen krachten in verzet tegen gemeente

EMMEN - De kosten voor de onderhoud van kleedkamers van Emmer buitensportverenigingen moeten voorlopig voor rekening blijven van de gemeente. Dat vinden vrijwel alle voetbal- en korfbalclubs.
Ze kwamen gisteravond bijeen voor crisisoverleg. De gemeente wil de clubs vanaf dit jaar zelf voor de onderhoudskosten laten opdraaien. Volgens de gemeente zijn de bezuinigingen noodzakelijk.

De verenigingen kregen het slechte nieuws vlak voor kerst te horen. En dat is volgens de clubs veel te laat. Ze willen eerst al het achterstallig onderhoud weggewerkt hebben voordat ze over het gemeentevoorstel willen praten. In veel gevallen kampen de clubs met verouderde kleedkamers en verwarmingsketels. Als ze zelf voor vernieuwing op moeten draaien, vrezen de clubs grote financiële problemen.

De verenigingen laten dinsdag hun stem horen tijdens een commissievergadering van de gemeente. De clubs gaan ook onderzoeken of de gemeente juridisch aan te pakken is.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.