Overzicht: Drenthe protesteert tegen aanslag Parijs

Je Suis Charlie
Je Suis Charlie
ASSEN - In verschillende plaatsen in onze provincie wordt vanavond om 18.00 uur stil gestaan bij de bloederige aanslag op het satirische blad Charlie Hebdo in Parijs.Tien journalisten en cartoonisten en twee politieagenten werden doodgeschoten. We zetten de demonstraties op een rijtje:

Assen

Onder meer burgemeester Marco Out, Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar en gedeputeerde Henk Brink staan op De Brink stil bij de aanslag . Iedereen die de behoefte voelt om mee te doen is welkom.

Emmen
In Emmen is een bijeenkomst op het plein voor de Grote Kerk. Burgemeester Cees Bijl en wethouder Bouke Arends zijn daar in ieder geval bij aanwezig. Burgemeester Bijl roept inwoners op om te komen. Daarnaast zal hij om 18:00 uur een toespraak houden.

De Wolden
Op het gemeentehuis in Zuidwolde zijn belangstellenden vanaf kwart voor zes welkom. Burgemeester Roger de Groot houd een korte toespraak en om 18.00 uur is er een minuut stilte.

Meppel
In de hal van het stadhuis in Meppel spreken burgemeester Jan Westmaas en Hans van Velzen (hoofdredacteur van Boom regionale uitgevers) hun solidariteit uit met de slachtoffers en nabestaanden.

Coevorden
Op de Markt in Coevorden spreekt organisator Jeanette Croezen een kort woordje. Andere inwoners worden uitgenodigd om mee te praten over de aanslag. Burgemeester Bert Bouwmeester en de wethouders Joop Brink en Jan Zwiers zullen ook aanwezig zijn.

Hoogeveen
In Hoogeveen is vanavond geen demonstratie. Ex-militair Sasha Hof wilde graag de bijeenkomst organiseren, en de gemeente wilde wel faciliteren maar niet mee-organiseren. Hof heeft wel mensen via Facebook benaderd maar die liepen volgens haar niet warm om naar een bijeenkomst te gaan.

Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo en Westerveld
Deze gemeenten gaan zelf niks organiseren, als er vanuit de bevolking toch een initiatief komt staan de meesten daar wel open voor. De gemeenten verwijzen inwoners die toch iets willen doen naar de bijeenkomst in Assen. Volgens de woordvoerders heeft een grote mensenmassa in de hoofdstad meer impact dan meerdere kleine samenkomsten.
De gemeente Borger-Odoorn staat tijdens de raadsvergadering van vanavond nog wel even stil bij de aanslag. In Westerveld heeft het personeel op het gemeentehuis om twaalf uur één minuut stilte gehouden. RTV Drenthe ging om elf uur een minuut op zwart.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl