'Financiering MKB-bedrijven topprioriteit in 2015'

GRONINGEN - Het wordt tijd dat ondernemingen in Noord-Nederland weer kunnen investeren in hun bedrijf en kunnen ondernemen. Alleen dan krijgt de noordelijke economie een boost. Dat zegt de kersverse voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW Noord Alfred Welink.
Bedrijven hebben grote problemen om via de reguliere banken kapitaal te lenen. Volgens Assenaar Alfred Welink is er particulier geld nodig. "Banken willen wel financieren, maar tot een miljoen is er niets aan te verdienen. Er zijn genoeg mensen die nog geld op de bank hebben staan. We zoeken juist die mensen".

Garantie is een probleem

Volgens Welink is er voldoende belangstelling voor particuliere investeringen. Het enige waar het nu om draait is vertrouwen. Vertrouwen dat de investering ooit terug komt bij de geldschieters. Daarom moet er een bijzondere soort bank komen die dat vertrouwen kan bieden. "Die gaat er komen is mijn verwachting. Er komt een nieuwe manier van financieren, met of zonder de huidige banken", zegt Welink.

2015 wordt bijzonder jaar

Alfred Welink denkt dat 2015 best een goed economisch jaar wordt. Zeker omdat er in het gaswinningsgebied in de provincie Groningen veel kennis en innovatie nodig is om de problemen rondom de aardbevingen op te lossen. Die kennis is volgens Welink in Drenthe, Friesland en Groningen aanwezig. "We gaan echt nieuwe dingen zien".

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl