Initiatieven uit Meppel grijpen naast titel Zorgtopper

Logo Dementheek Meppel
Logo Dementheek Meppel
MEPPEL - Het is twee zorg-initiatieven uit Meppel niet gelukt om de titel Zorgtopper 2014 in de wacht te slepen. Twee Drentse projecten waren genomineerd voor de prijs, maar een initiatief uit Amsterdam mag zich een jaar lang Zorgtopper noemen.

De winnaar werd vanmiddag bekend gemaakt in Utrecht.

Verkiezing

Zorgtopper 2014 is een landelijke verkiezing van onder meer brancheorganisatie ActiZ, waarbij gezocht wordt naar een persoon of instelling die een steentje bijdragen aan de zorg. In totaal waren tien initiatieven genomineerd.

Drentse genomineerden

Twee Drentse projecten sleepten een nominatie in de wacht, toevallig beiden uit Meppel. Het gaat om de Dementheek in Meppel, een uitleen- en adviescentrum voor mensen met geheugenproblemen.
De andere Drentse genomineerde is Hans Makken uit Meppel. Hij is genomineerd omdat hij volgens de organisatie op een creatieve manier, van gewone dingen, met weinig geld een bijzonder evenement maakt voor bewoners van zorginstelling De Stouwe in Meppel.

De winnaar

Beide Drentse genomineerden grepen naast de titel. Het kunstproject SNOES uit Amsterdam werd uitgeroepen tot Zorgtopper 2014. Dit project laat dementerenden nieuwe communicatiemanieren ontdekken.

Trots

Van teleurstelling is bij Debby Faber van de Dementheek Meppel geen sprake; "Ik ben heel trots op de nominatie, daar ben ik heel tevreden mee. SNOES is een terechte winnaar en een mooi project dat ook dementerende mensen helpt'.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl